неділя, 7 липня 2013 р.

Палац купця Кузнєцова (с.м.т. Форос, Крим)

Форос дістало свою назву від однойменної гори крайньої південної точки. Кузнецовський палац розташований в смт. Форос. Будівництво палацу тривало у кілька етапів з 1834 по 1889 рік. Будівля має два поверхи, побудована у стилі класицизму. Інтер’єр палацу був досить багатим, тут збереглися мармурові каміни, дубові двері, майже повністю збережений паркет.
У Форосі знаходиться шикарний парк, що закладений у 1834 році генералом м. Раєвським-старшим. У 1887 році маєток «Форос» площею 254 десятин (300 га) придбав московський купець 1-ї гільдії Олександр Кузнецов – найбільший російський торговець.
Жарти-жартами, але дуже ймовірно, що було тут колись грецьке поселення.
У Форосі можна почути легенду про те, що якось один з гостей спитав у О. Кузнєцова чи дорого йому обійшовся цей райський куточок. Відповідь була така: «в стільки, в скільки складається сума сто карбованцевих купюр, якими викласти можна всю площу саду».

В пам'ять про зустріч двох видатних діячів культури, в 1916 році, Ф. І. Шаляпіна та А. М. Горського, на фасаді будинку встановлена мармурова меморіальна дошка оздоблена бронзою. 



Немає коментарів:

Дописати коментар