пʼятниця, 5 липня 2013 р.

Долина привидів

Унікальне скупчення кам’яних фігур на схилах гори Південної Демерджі. Найзнаменитіша скульптура в Долині привидів – гігантський «Палець Петра І», заввишки 25 метрів і шириною 5.
Він оточений фігурками трохи менших розмірів, але дуже численними і цікавими серед них, можна знайти жабу, трьох відьом, голову воїна, а деякі навіть знаходять портрет Єльцина.
За легендою на вершині Демерджі була кузня, коваля, яка постачала зброю. Коваль був злий та рідкість ласим до золота. Замовлення росли і води для нормальної роботи кузні треба багато. Коваль перенаправив джерело, яке постачало село біля підніжжя воду, собі в кузню. У селі почалися посуха та не врожайність, жителів чекала голодна смерть. Тоді зібралися старці і пішли до коваля просити пощади, але не послухав їх. Довго думали гадали кого послати до злого коваля, та послали найкрасивішу та найрозумнішу дівчину в селі Марину. Просила та благала Марина коваля як могла, але і той її не послухав та скинув та скинув її з обриву. Земля не витримала такої злості, розкрила надра та проковтнула кузню. І утворилась на тому місці Долина Привидів, а всі кам’яні фігури в ній – це коваль зі своїми прибічниками.



Немає коментарів:

Дописати коментар