середа, 14 вересня 2016 р.

Ватикан

Незалежне місто-держава Ватикан було засновано згідно Латеранського угодою між італійською державою і Римо-католицькою церквою в 1929 році. 
Розташовується воно по правому березі Тібру в західній частині Риму. Ватикан є найменшою державою в світі і в ньому розташовані всі вищі органи управління римсько-католицькою церквою, включаючи резиденцію Папи Римського. Його площа становить всього лише 0,44 квадратних кілометра. Населення багатонаціональне і складається з 1000 чоловік.

Аполлон Бельведерський

Аполлон Бельведерський - ще одна римська копія давньогрецької статуї Леохара. Статуя бога Аполлона з витягнутою рукою вважається перевагою естетичності. 
             





                 

Двір соснової шишки

Двір Пінії або двір соснової шишки, виконаної з бронзи і прикрашає собою майданчик перед Бельведерського палацом, є черговою пам'яткою Ватикану. 
Спочатку, позолочена бронзова шишка розміщувалася на Марсовому полі, але була перенесена на нове місце в 1608 році. Цей незвичайний елемент, чия нижня частина прикрашена барельєфами, що зображують атлетів Риму, виступає в ролі фрагмента, що вінчає античний фонтан, по обидва боки якого розташовані фігури бронзових павичів, а в центрі знаходиться барельєф голови, що виділяє воду. За шишкою знаменита ніша Бельведера.

Бельведерский палац



Статуя лева присвячена фараону Стародавнього Єгипту Нектанеб'у I.
Насамперед заходимо в музей Пія-Климента - один з музеїв Ватикану в палаці Бельведер. 
Музей заснований за дорученням папи Климента XIV (1769-1774 роки) та Пія VI (1775-1799 роки з метою зберігання відомих грецьких і римських творів мистецтва.
Вхід в зал, ось так виглядає.

Навіть стіни, стелі та підлога вражає.

Внутрішній дворик.

Стародавня римська статуя Річка Тигр.

Лаокоон та його сини

Лаокоон - скульптурна група, виявлена ​​в 1506 році під час розкопок на Пагорбі Еськвілін. 
Лаокоон був створений приблизно в 30 році до нашої ери скульпторами з острова Родом, які скопіювали оригінальну скульптуру 2 століття до нашої ери. 
Скульптура зображує троянського священика Лаокоона і двох його синів, які ведуть боротьбу зі зміями. Відповідно до розповіді римського поета Вергілія, Лаокоон попереджав троянців про небезпеку легендарного Троянського Коня, через що богиня Афіна послала двох змій, щоб вбити священика. Скульптурна група цінується за дуже реалістично передані борошна героїв.
Гранитная ванна.



У Ватикані зібрана ще й найбагатша в світі колекція античних скульптур тварин.


             

Бельведерский торс - назва фрагмента давньогрецької скульптури елліністичного часу, торса оголеною сидить чоловічої фігури (без рук і ніг). Судячи з підпису, статуя виконана Аполлонием з Афін, який працював в Римі. 

Статуя відома з 1430-х рр. Раніше традиційно вважалося, що торс зображує Геркулеса, відпочиваючого на шкурі Немейского лева. 



 Зал Ротонда

Зал Ротонда. У його центрі стоїть гігантська порфировая чаша, знайдена в палаці імператора Нерона, а по периметру, в нішах - статуї і бюсти богів, героїв і імператорів.
.Підлога зали.


                  
                      

                 

              
Саркофаг Констанції.





Зал колісниці - власне, крім колісниці в ньому нічого немає. У мармурову римську колісницю, під назвою biga, запряжені два коні - такими колісницями користувалися римські центуріони. 


Статуя богині родючості - Артеміди



                 

                 

Галерея Гобеленів

Галерея довгою в 100 метрів, була оформлена в 1790 році за Папи Пія VII.






Головна експонати-гобелени Брюссельської мануфактури Пітера Кук ван Альста, Ватикані в 16 столітті при Папі Климента VII і потрапили в Галереї набагато пізніше в 1838 году. До цього моменту вони прикрашали стіни знаменитої Сікстинської капели.
                 


                 




                 




 Музей географічних карт
























Залишаємо Галерею географічних карт. Рушаємо дальше...






                 



Рушаємо до Площі і собору святого Петра.

Щорічно в Ватикан приїжджають тисячі туристів і прочан. Всі вони хочуть отримати папське благословення і побачити своїми очима унікальні пам'ятки архітектури та історії.



25 метровий єгипетський обеліск височить по центру найбільшій площі Рима - площі святого Петра.


                 





«П’єта», яку Мікеланджело вирізьбив 1499 року у віці 24 років – це чудо найвищої майстерності. Дуже відомий релігійний сюжет, коли Богоматір тримає на колінах тіло мертвого Христа, щойно знятого з хреста. Скульптура невелика за розміром і зберігається за склом. Але це зовсім не заважає побачити осіли мертве тіло, мляво висить руку Христа і зовсім дівочий лик людини, яка сумує Діви Марії.












Це є найграндіозніший храм всіх часів. Бронзовий балдахін Берніні.






                     

















Переїзд в готель Балонья.






Немає коментарів:

Дописати коментар