вівторок, 13 вересня 2016 р.

Флоренція

Флоренція стала одним з улюблених пунктів призначення в усій Європі. Це було місто, на вулицях якого її дитинстві грався Мікеланджело, тут у мистецьких студіях народився італійський Ренесанс. Це була Флоренція; її галереї манили до себе мільйони туристів, котрі милувалися «Народженням Венери» Боттічеллі, «Благовіщенням» Леонардо,і також красою й гордістю міста — статуєю Давида.
Інферно. Ден Браун

















                                        











                






                      





















 
Понте Веккьо житловий міст. Його облюбували майстри золотих і срібних справ, тому перехід інколи ще звуть золотим мостом. У давнину тут проводили бурхливу торгівлю. Є припущення, що саме тут народилося слово і поняття банкрут — стража руйнувала стіл торговця, який ставав боржником.

Ринок Меркато Нуово (Меркато Порчелліно).
Ринку Порчінелло приблизно 500 років. Тут як і багато століть тому йде жвава торгівля дрібничками, жвава і весела атмосфера. У ринку є дах, але немає стін. У центрі базарної площі стоїть скульптура кабанчика, якого всі відвідувачі потирають ніс і кидають в рот монетку на щастя. У цього поросяти найчистіший і блискучий ніс на світі. Іноді, щоб почухати блискучий пяточек доводиться постояти в черзі.










Згідно з традицією, офіційні палаци розташовували на узвишшях, щоб усі відвідувачі парку могли дивитися на будівлю знизу вгору. Одначе Палацо Пітті був розташований у низькій долині біля ріки Арно, і це означало, що відвідувачі садів Боболі дивилися на палац згори вниз. Це додавало будівлі ефектності. Один архітектор, описуючи її, визнав, що палац наче спорудила сама природа… наче масивні камені скотилися довгим схилом донизу й попадали елегантною, схожою на барикаду купою. Розташування в низині робило палац більш вразливим із військової точки зору, але масивна кам’яна споруда Палацо Пітті була такою солідною й вишуканою, що Наполеон, перебуваючи у Флоренції, використовував її як свою штаб-квартиру.

Інферно. Ден Браун















Церква Святого Хреста - один з найстаріших, найбільших і найкрасивіших францісканських храмів. Побудована вона була в кінці XIII століття і всі минулі століття дбайливо зберігала прекрасні фрески Джотто і Джамболоньі, архітектурні задумки Брунеллески і вівтарні прикраси роботи Донателло. Тут 16 капел, і кожна - твір мистецтва, особливо капела Пацці, побудована все тим же Брунеллески у внутрішньому дворику монастирського комплексу. Може бути, саме краса була вирішальним фактором того, що саме в стінах цієї церкви вважали за краще бути упокій найзнаменитіші люди Італії: Мікеланджело, Галілей, Макіавеллі, Россіні та інші селебріті минулих століть.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар