неділя, 11 вересня 2016 р.

ДОЛИНА КРАСУНЬ У МІСТІ ЕГЕР

1-й день. Егер - місто на північному сході Угорщини.
 Одна з версій походження назви місцевості пов'язана з прообразом богині Венери, оскільки обриси долини дуже нагадують жіночі фігури. Інша версія свідчить про те, що цю місцевість почали називати Долиною Красунь після того, як господинею одного з винних льохів стала дуже гарна жінка. Ще одна, не менш правдоподібна історія, оповідає про те, що з Егера в долину дуже часто приїжджали чоловіки, щоб відвідати розпусних жінок. Місцеві жителі кажуть також, що після дегустації вин в декількох винних погребках, всі жінки здаються красунями. Звідси і пішла назва місцевості - Долина Красунь.
 Не можливо поїхати звідти, не випивши вина, та не скуштувати місцевий угорський гуляшу... ммммммммм пальчики оближеш. ..
Чудова дегустація:




-«Бичача кров» - найвідоміше вино;

- «Дівчина з Егера»;
- білий мускат «Оттонель»;
- червоне десертне вино «Мелора»;
- червоний «Цвайнгер»;
- крижане вино, яке виготовляється з підмороженого винограду.
 Це вино володіє своєрідним ніжним смаком і легким, не нудотним фруктовим присмаком.
Ось так починається наш маршрут з мальовничого нічного Егера - гарне угорське місто, маленьке і затишне, вузенькі вулички та маленькі крамнички.







Виноградівський фонтан у місті Егері.

 Однією з таких прихильниць стала заступниця мера міста-побратима – Егера Кінга Шаароші, митець за професією, професійна акторка театру, яка працює і у муніципалдьній сфері. Саме вона висловила побажання про те, що добре б мати такий фонтан Егеру, як традиційно виноробському місту. На цю мрію відповідь дав виноградівський меценат Йосип Шерегі, який погодився оплатити вартість виготовлення точної копії фонтану для міста-побратма . Домовленість між містами була досягнута і закарпатська делегація поїхала вибирати місце для фонтану у місто-побратим Егер.

Немає коментарів:

Дописати коментар