неділя, 2 серпня 2015 р.

Одеса

Приморський бульвар
Одеський порт
Одним із найбільших портів Чорного і азовського моря вважається Одеський порт.





Міжнародні круїзні лайнери пришвартовуються по обидві сторони набережної.




Перед будівлею морського вокзалу можна помітити скульптуру Ернста Невідомого під назвою «Золотий хлопчик», яка є символом удачі моряків і мандрівників.


 Морський вокзал Одеси являє собою унікальне творіння таланту, гармонійно поєднала в собі метал і скло. 





Поряд з будівлею морського вокзалу знаходиться готельний комплекс «Одеса»


 
Потьомкінські сходи 
Потьомкінські сходи мають 192 сходинки. Світлий князь Воронцов подарував своїй дружині Єлизаветі, сходи коштували місту 800 тис. рублів.


Ейфелева вежа - символ Парижу, а в Одесі -  Потьомкінські сходи.



Одеський національний академічний театр опери та балету

















Пам'ятник Рішельє

Тещин міст

Пам'ятник Катерині II 

Воронцовський палац

Колись на місці палацу, який розташувався на краєчку приморського пагорба, стояла Хаджибей – турецька фортеця. Звели Воронцовський палац в 1827 році, згідно з проектом архітектора Ф. К. Боффо. 






Бельведер Воронцовського палаца

Колонада Воронцовського палацу - одне з найулюбленіших місць одеситів. Відома легенда свідчить, що в позаминулому столітті на території колонади знаходився ресторан, хазяїн якого займався торгівлею рабами. Він наливав клієнтам, доводячи їх «до кондиції». Після цього проводжав клієнтів через замуровані двері в Одеські катакомби, які тягнулися через місто. Власник ресторану виводив людей через тунелі до турецьких судів, які доставляли полонених на работоргові ринки.




Нині Воронцовська колонада є однією з найулюбленіших пам'яток одеситів і гостей міста, а також місцем проведення різних урочистостей. Так, 14 липня 2010 року на території колонади проходило світлове графіті-шоу за участю французьких і українських ді-джеїв на честь дня узяття Бастилії, національного свята Франції.

Пам'ятник першому градоначальнику Одесиросійському адміралу Хосе де Рібасу було відкрито 1994 року. Автори — скульптор О. Князік і архітектор В. Глазирін.

По місті



















Арабський культурний центр


Одеський залізничний вокзал



Немає коментарів:

Дописати коментар