вівторок, 4 серпня 2015 р.

Галицький замок

Галич — стольне місто галицьких князів... поїхали)  Отже, наш маршрут: Львів - Галич, час 
відправлення: 17:18. Час прибуття: 19:21.  Ціна на квиток: 25.58
Зустрічає нас у м. Галич Матінка Божа...



Старий австрійський пішохідний міст через річку Дністер.





В XIV ст. була зведена Церква Різдва Христового. В 1825 р. храм реставрували за проектом архітектора Бергера, а у 1904-1906 рр.. – Левитського й увінчали новою банею. Тоді церкву освятив митрополит Андрій Шептицький. Зараз – це греко-католицький храм.


Пам'ятник Данилу Галицькому. В руці Данило Галицький тримає - меч, але потрібно вибрати певний ракурс, бо два кроки в право, два в ліво, і можна прогавити меч... мабуть це задумка архітекторів. Кажуть, що для спорудження цього монумента було використано близько 20 000 курячих яєць. Архітектори щось там прорахувались, пам'ятник почав тріскати. Довелося негайно рятувати ще не встановлений пам’ятник...
Пам'ятник Данилу Галицькому
Галицький замок (Старостинський замок), був зведений у 1367 році за часів польського феодалізму. 

Замок розташований над Дністром поруч з пристанню Галича, за однією з версій, замок збудував волинський воєвода Любарт на місці давньоруської цитаделі, що стояла на цьому місці ще за часів Данила Галицького.




Перебудову замку провів у ХVІІ ст. галицький староста А. Потоцький, який виділив на це 42 тис. злотих. У Постанові сейму від 1658 року зазначено, що А. Потоцький власним коштом відреставрував його: “від землі спорудив нові мури і обвів їх шанцями і редутами чужоземним способом”. 


План реконструкції розробив італійський інженер Франсуа Корразіні.

 Перебудований замок мав трикутну форму, охоплював територію 1,7 га, мав дві тераси, три муровані башти по кутах, дев’ять комор, архів гродських і земських актів, канцелярію, приміщення суду. В замку була каплиця св. Катерини.

Мешканці замку...



Немає коментарів:

Дописати коментар