середа, 5 серпня 2015 р.

Надвірна

Надвірна– мальовниче прикарпатське місто, що розкинулося у невеликій долині передгір’я Карпат. Першою достовірною письмовою згадкою про Надвірну вважається 1589 рік. Саме тоді власник Пнівського замку Микола Куропатва, якому належало й місто, вніс протестацію до львівських городських книг з приводу втрати документів на свої маєтки через татарський напад.
Фонтан

Пам'ятник Т.Г.Шевченку
Птах атакував голову Шевченка...

Карта Надвірної...

Не треба ті  тренажерні зали, ось вам і приклад...


Вічний вогонь

Церква Благовіщення Пречистої Діви Марії УГКЦ
Пам'ятник 100-річчя надвірнянській нафті

Костел Успення Богородиці РКЦ
 Побудували костел на кошти власники Пньова  і Делятина Олени Белзької та її брата Олександра Куропатви. Вівтар прикрашав писаний образ Богоматері Ченстоховської. Костел сильно постраждав під час міського пожежі в 1823 р. Відновили спорудження в 1838 р. Після Першої світової війни ксьондзом Томашем Тшебунею була задумана грандіозна реконструкція костелу, яку вдалося здійснити лише частково. А також  храму і за австрійських часів велося сяк-так: за несплату якоїсь контрибуції у 1786, 1807, 1810 роках з костелу було конфісковано срібне літургічне начиння.





Надвірнянська ратуша
 Ратушна вежа кілька разів змінювала свій вигляд. Вона невисока і радше масивна, проте завдяки ризаліту, продовженням якого вона є, і шпилястому даху зі слуховими вікнами, балконом та годинником, вона надає усій будівлі легкості.


Немає коментарів:

Дописати коментар